Onze aanpak

Als u besluit om een assessment te laten uitvoeren, bespreken wij met u het doel van het assessment en brengen wij met u in kaart welke competenties en criteria van belang zijn. Wij beschikken over een uitgebreid competentiemodel waar we gebruik van kunnen maken bij de selectie van criteria.

Voorafgaand aan het assessment neemt onze (NIP) psycholoog altijd persoonlijk contact met u op, om één en ander goed met u door te spreken. Vervolgens nodigen wij de kandidaat uit en krijgt deze informatie over wat hij op de testdag kan verwachten.

Testdag

Op de testdag onderzoeken wij de intellectuele vaardigheden, de persoonlijkheid en het gedrag van de kandidaat. Dit doen wij aan de hand van persoonlijkheidsvragenlijsten, capaciteitentests, een interview met een psycholoog en één of meerdere praktijksimulaties. Een praktijksimulatie bestaat meestal uit een individuele opdracht of een rollenspel met een professionele acteur.

Resultaat/rapportage

Aan het einde van de testdag bespreken wij de resultaten met de kandidaat en brengen wij een advies uit. Wij kunnen de bevindingen, mits de kandidaat daar toestemming voor geeft, dezelfde dag nog telefonisch aan u terugkoppelen. Het assessment wordt afgerond met een beknopte schriftelijke rapportage voorzien van een samenvatting van de testuitslagen en het advies.

Professionaliteit en kwaliteit

Bij de uitvoering van onze assessments zijn zowel een gedragsdeskundige als consultant betrokken. Door deze combinatie van ervaring en kundigheid krijgen wij een objectief beeld van de kandidaat. De procedure en uitvoering verloopt op professionele wijze volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen. Om de kwaliteit te waarborgen wordt een assessment bij de Zorg Management Groep uitsluitend uitgevoerd door (NIP) psychologen.

Onze opdrachtgevers: