Onze aanpak

Heb jij passie voor Zorg en Welzijn, ben je HBO- of WO-opgeleid en heb je minimaal 2 jaar werkervaring op HBO- danwel Academisch niveau binnen Zorg en Welzijn? Wellicht kunnen wij je ondersteunen om de volgende stap te maken in je carriere. Dat kun je doen door de eerste stap te zetten en ons een verzoek te doen tot inschrijving (klik op deze link). Wij zullen dan zo spoedig mogelijk reageren op je verzoek.

Ingeschreven kandidaten houden wij via onze website op de hoogte van actuele vacatures. Mochten wij je in beeld hebben voor een vacature dan leggen wij deze aan je voor, waarna je zelf beslist of je hiervoor in aanmerking wilt komen. Vóórdat je als kandidaat wordt voorgedragen word je door ons uitgenodigd voor een gesprek met een 360 graden analyse en een competentiegericht interview. Op basis van dit gesprek wordt besloten of je al dan niet wordt voorgedragen. Na de voordracht laten we het selectieproces over aan de opdrachtgever. Uiteraard kun je van ons verwachten dat wij je, indien je dat wenst, ondersteunen bij de voorbereiding op een eventueel selectiegesprek.

Onze aanpak t.a.v. interim management wijkt iets af t.o.v. werving en selectie in die zin dat interim opdrachten veelal niet op onze website worden gepubliceerd. Dit vanwege de snelle doorlooptijd. Interim managers die we in beeld hebben zullen we per mail of telefonisch benaderen en vervolgens uitnodigen voor een gesprek.

Onze opdrachtgevers: